27 Mai 2014, Școala gimnazială „Anastasia Popescu”

 

București, 28 Mai 2014 – În data de 28 Mai 2014, în cadrul proiectului „Cum poți fi și tu un bun mediator”, elevii clasei a 2-a din cadrul Școlii gimnaziale „Anastasia Popescu” au vizitat biroul mediatorilor S.T.A.R.S.

Echipa mediatorilor S.T.A.R.S. a prezentat copiilor spațiul unde au loc medierile, precum și noțiuni despre posibilitățile de soluționare pașnică a disputelor din mediul școlar. Cei 22 de elevi au aflat astfel, pe ințelesul lor, ce este conflictul și care sunt consecințele acestuia, primind căteva noțiuni despre cum pot ei înșiși să contribuie la rezolvarea acestuia ca un mediator. Copiii s-au dovedit foarte receptivi, adresând întrebări și implicându-se în prezentarea interactivă. La final, cadrele didactice au anunțat că vor crea în școală un panou la care copiii să scrie articole despre ce au învățat și despre cum ar trebui să se comporte în diverse situații conflictuale.

Proiectul „Cum poți fi și tu un bun mediator” dezvoltat de S.T.A.R.S. își propune să dezvolte abilitățile elevilor pentru găsirea soluțiilor amiabile, pentru reducerea violenței verbale și fizice în rândul copiilor.

S.T.A.R.S. – Social Training and Antreprenorial Research Society, asociație afiliată Uniunii Centrelor de Mediere din România, a fost înființată cu scopul de a promova pacea socială prin încurajarea metodelor alternative de soluționare a disputelor, dar și prin promovarea inițiativei antreprenoriale, ca o metodă de evoluție individuală și socială. S.T.A.R.S. este o organizație puternică prin experiența relevantă și dedicarea membrilor săi, mediatori de profil înalt, profesioniști în domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanți ai societății civile.

Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) este federația națională înființată în 2005, reunind asociații profesionale ale mediatorilor din toată țara.

Mădălina Calcan
Departament PR S.T.A.R.S.
Mobil: 0722239261
office@starseu.eu
www.starseu.eu

    Leave a reply