București, 19 Iunie 2014 – Echipa mediatorilor S.T.A.R.S. anunță continuarea derulării proiectului „Cum poți fi și tu un bun mediator” pe tot parcursul anului școlar următor.
Debutând în luna aprilie 2014 în cadrul Săptămânii „Școala Altfel”, proiectul dezvoltat de asociația mediatorilor S.T.A.R.S. își propune să dezvolte abilitățile elevilor pentru găsirea soluțiilor amiabile, pentru reducerea violenței verbale și fizice în rândul copiilor. În cadrul acestui proiect, o echipă de mediatori prezintă noțiuni de mediere elevilor din școlile și liceele bucureștene, în cadrul unor sesiuni de instruire, ateliere de lucru interactive, teste, concursuri etc.
Medierea prezintă abordări care au la bază dialogul, comunicarea și luarea deciziilor într-un mod participativ. Pornind de la premisa că disputele verbale și fizice din mediul școlar fac dificilă integrarea copiilor și adolescenților și pot deveni o barieră în formarea lor sustenabilă ca adulți, mediatorii S.T.A.R.S. își propun să îi ajute pe copii să descopere latura constructivă a situațiilor conflictuale și să le dezvolte abilitățile pentru găsirea soluțiilor pașnice. Crearea unor modele adecvate de comportament pozitiv și tolerant, chiar și dincolo de limita școlii, va contribui la prevenirea apariției și escaladării unor conflicte mai grave, dar și la facilitarea integrării în comunitate a elevilor.
“Mulțumim conducerii instituțiilor de învățământ și acelor cadre didactice care au înțeles importanța școlii ca prim spațiu de mediere, de trecere între familie și societate; ne-am bucurat de deosebita deschidere și întreaga lor susținere, astfel încât proiectul se va derula pe tot parcursul anului școlar 2014-2015”, declară dna Georgeta Jeles, reprezentanta echipei de proiect.
Până în prezent, mediatorii S.T.A.R.S. au introdus noțiuni despre posibilitățile de soluționare pașnică a disputelor elevilor claselor a II-a – a XI-a de la Școala Gimnazială nr. 88, Liceul Teoretic Alexandru Vlahuță, Școala „Anastasia Popescu”, Colegiul National I.L. Caragiale și Liceul cu program sportiv Clinceni. Elevii au aflat astfel, pe ințelesul lor, ce este conflictul și care sunt consecințele acestuia, primind căteva noțiuni despre cum pot ei înșiși să contribuie la rezolvarea acestuia ca un mediator.
S.T.A.R.S. – Social Training and Antreprenorial Research Society, asociație afiliată Uniunii Centrelor de Mediere din România, a fost înființată cu scopul de a promova pacea socială prin încurajarea metodelor alternative de soluționare a disputelor, dar și prin promovarea inițiativei antreprenoriale, ca o metodă de evoluție individuală și socială. S.T.A.R.S. este o organizație puternică prin experiența relevantă și dedicarea membrilor săi, mediatori de profil înalt, profesioniști în domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanți ai societății civile.
Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) este federația națională înființată în 2005, reunind asociații profesionale ale mediatorilor din toată țara.
Mădălina Calcan
Departament PR S.T.A.R.S.
Tel./fax: +40213201535
Mobil: 0722239261
office@starseu.eu
www.starseu.eu
16.06.2014 – Proiectul cum sa fii si tu un bun mediator_Liceul Sportiv Clinceni – cls. a II-III a
13.06.2014 – Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator_Liceul Sportiv Clinceni – cls. a XI-a
10.06.2014 – Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator_Liceul Sportiv Clinceni – cls. a V-VI-a
03.06.2014 – Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator_CN Caragiale_cls. a XI-a
27.05.2014 – Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator_Cls.a II-a de la Scoala Anastasia Popescu in vizita la biroul mediatorilor STARS
09.04.2014 – Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator_Cls. a II-a Liceul Teoretic Alexandru Vlahuta Bucuresti
08.04.2014 – Proiectul Cum sa fii si tu un bun mediator_Cls.a IV-a Scoala Gimnaziala nr. 88 Bucuresti