Bucuresti, 25 septembrie 2014 – S.T.A.R.S. va participa la prima editie a Festivalului de Parenting, care va avea loc intre 26-28 septembrie 2014 la Sala Palatului din Bucuresti.

Participarea se inscrie in cadrul proiectului „Cum sa fii si tu un bun mediator”, proiect dezvoltat de asociatia S.T.A.R.S. incepand din 2014 si pe tot parcursul anului scolar 2014-2015. In cadrul acestuia, mediatorii S.T.A.R.S. isi propun sa ii ajute pe copii, parinti si cadrele didactice sa descopere latura constructiva a situatiilor conflictuale si sa le dezvolte abilitatile pentru gasirea solutiilor pasnice. O echipa de mediatori prezintă notiuni de mediere elevilor si cadrelor didactice din scolile si liceele bucurestene, in cadrul unor sesiuni de instruire, ateliere de lucru interactive, teste, concursuri etc.

Participantii la Festivalul de Parenting vor avea ocazia sa intre in contact direct cu mediatorii S.T.A.R.S. si sa afle detalii despre modul in care tehnicile de mediere pot contribui la crearea unor modele adecvate de comportament pozitiv si tolerant, chiar si dincolo de limita scolii. In acest fel, mediatorii S.T.A.R.S. isi propun sa contribuie la prevenirea aparitiei si escaladarii unor conflicte mai grave, dar si la facilitarea integrarii in comunitate a elevilor.

Despre S.T.A.R.S.

S.T.A.R.S. Social Training and Antreprenorial Research Society, afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, a fost infiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin încurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metoda de evolutie individuala si sociala. S.T.A.R.S. este o organizatie puternica prin experienta relevanta si dedicarea membrilor sai, mediatori de profil inalt, profesionisti în domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanti ai societatii civile.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005, reunind asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

Madalina Calcan

Biroul de presa S.T.A.R.S.

Tel./fax: +40213201535

office@starseu.eu

www.starseu.eu