madalinaMediator, trainer, editor al revistei profesionale „Medierea Tehnica si Arta”

E-mail: madalina.calcan@yahoo.com

Summary

Mediator, specialist in derularea procedurilor de rezolvare amiabila a disputelor. Trainer, training general in domeniul medierii si gestionarii conflictelor. Consultanta pentru administrarea afacerilor. Servicii profesionale in domeniul legal si compliance. Vasta experienta in furnizarea de asistenta legala in limba engleza.

Specializari:

ADR, mediere, negociere, consultant, training profesionist, training pentru dezvoltarea organizationala, solutii corporate

Experience

Departament PR at Uniunea Centrelor de Mediere din Romania

mai 2011 -Prezent (1 an 3 luni)

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), fondata in anul 2005, este o federatie cu reprezentativitate nationala. Ea reuneste asociatii profesionale de mediatori din fiecare judet al tarii si participa activ la dezvoltarea conceptelor Alternative Dispute Resolution.

Mediator autorizat at Birou de Mediator Madalina Calcan

ianuarie 2011 -Prezent (1 an 7 luni)

Limba straina in care poate practica: Engleza

„Traditional litigation is a mistake that must be corrected… For some disputes trials will be the only means, but for many claims trials by adversarial contest must in time go the way of the ancient trial by battle and blood. Our system is too costly, too painful, too destructive, too inefficient for really civilized people.” Chief Justice Warren E. Burger, (Ret.) U.S. Supreme Court

Practica a medierii in toate tipurile de conflicte, cu expertiza de abordare fie individual, fie ca echipa.

Know-how si competenta necesare abordarii unei vaste tipologii de conflicte care cuprinde domeniul litigiilor in instanta (civil, comercial, insolventa, familie, penal, asigurari s.a.m.d.) anterior, in timpul si ulterior apelarii la instanta de judecata, dar si domeniul gestionarii disputelor ne-litigioase si a blocajelor in managementul conflictelor (deal mediation, settlement counsel s.a.m.d.), procedura medierii fiind preferata de parti, persoane si institutii pe care complexitatea relatiilor sociale si economice ii plaseaza la un moment dat in situatii adversariale diverse.

Senior partner at FMMM Romania

octombrie 2010 -Prezent (1 an 10 luni)

SCOALA DE FORMARE IN MEDIERE MUGUR MITROI este certificata de organizatii de referinta din domeniul ADR: Federal Mediation and Conciliation Service, Washington DC, S.U.A. si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, Marea Britanie.

Scoala organizeaza cursuri de formare initiala a mediatorilor, autorizate de Consiliul de Mediere din Romania in baza legii nr. 192/2006 privind medierea.

Scoala desfasoara de asemenea cursuri de tehnici avansate in mediere cu urmatoarele teme: Managementul Conflictului, Comunicare pentru Practica Medierii, Elemente Esentiale de Drept Necesare Mediatorului. Cursurile sunt acreditate de Consiliul de Mediere din Romania.

Colaborarea cu organizatiile internationale ADR s-a materializat in organizarea de cursuri de tehnici avansate in mediere cu participarea unor traineri recunoscuti in domeniu precum Eileen B.Hoffman, Linda I. Lazarus, Sir Henry Brooke, Paul Randolph, Spenser Hilliard.

Certificarile acordate de Federal Mediation and Conciliation Service si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation formatorilor scolii si cursurilor organizate de aceasta asigura posibilitatea mediatorilor de a se autoriza atat in Europa, cat si in S.U.A., pregatirea acestora fiind acreditata la standarde internationale.

In domeniul de Training organizational – instrumente de management, FMMM dezvolta programe personalizate, subsumate eficientei manageriale si realizarii obiectivelor de business. Programele propuse antreneaza aceste competente necesare intr-un mod practic si aplicat: Managementul conflictului; Dinamica disputelor. Proceduri de evaluare si gestionare; Comunicare de business.

Editor at Revista profesionala „Medierea Tehnica si Arta”

octombrie 2010 -Prezent (1 an 10 luni)

Fondata de FMMM Romania in octombrie 20120, „Medierea Tehnica si Arta” este singura revista profesionala in mediere din Europa. Tiparita lunar atat in romana, cat si in engleza, revista se adreseaza se adreseaza mediatorilor si persoanelor implicate in actul de justitie, dar si cititorilor care doresc sa se informeze in domeniul medierii. In prezent, revista se distribuie distribuie gratuit in peste 100 de locatii in Romania (organizatii profesionale ale mediatorilor, instante de judecata, primarii, universitati, Biblioteca Centrala Universitara, Institutul National de Magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei s.a.m.d.), precum si catre organizatii internationale de ADR din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Franta si S.U.A.

Asociat, administrator at Legal Consult S.R.L.

februarie 2005 -Prezent (7 ani 6 luni)

Legal Manager at Casa de Vinuri Pietroasa S.R.L.

aprilie 2007 -octombrie 2010 (3 ani 7 luni)

Skills & Expertise

Alternative Dispute Resolution Mediation Negotiation Conflict Management Management Consulting Contract Management Training & Development Litigation Project Coordination

Projects

Caravana Medierii -Medierea Aproape de Tine!

June 2011 to May 2013

Membri:Madalina Calcan Proiectul “Caravana Medierii -Medierea Aproape de Tine!” realizat de Scoala de Formare in Mediere Mugur Mitroi (F.M.M.M.) si dezvoltat in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.), se deruleaza in toata tara pe o perioada de 24 de luni, avand drept scop promovarea medierii ca metoda alternativa de rezolvare a disputelor. Caravana consta intr-o serie evenimente lunare de informare a publicului despre mediere si avantajele ei prin distribuirea revistei “Medierea Tehnica si Arta”, precum si pliante, flyere, etc., publicul avand posibilitatea sa cunoasca personal mediatorii si sa se informeze direct despre aceasta avantajele acestei proceduri, respectiv reducerea stresului, costurilor si timpului de rezolvare a disputelor, in conditii de deplina confidentialitate pentru parti. Caravana a debutat in luna iunie 2011 in Bucuresti si pana acum s-a derulat in 14 orase, bucurandu-se de un larg interes in fata participantilor, atat din partea cetatenilor, cat si a mediului de afaceri. Orasele in care Caravana a poposit sunt Braila, Brasov, Constanta, Mangalia, Bacau, Cluj Napoca, Ploiesti, Tulcea, Galati, Piatra Neamt, Iasi, Baia Mare si din nou Bucuresti la aniversarea unui an de existenta (iunie 2012). Pentru anul 2012, agenda Caravanei prevede opriri in Oradea, Buzau, Resita, Sibiu, Alexandria.

Un eveniment special a avut loc pe 24 Mai 2012, cand Caravana s-a desfasurat in Bruxelles, in cadrul unei campanii adresate comunitatii romane din Belgia, dar si institutiilor publice relevante din Bruxelles.

Certifications

Certificate of Completion Advanced Mediation Techniques -The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, U.K. si FMMM

The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, U.K. si FMMM iunie 2011

Certificate of Accomplishment Advanced Mediation Techniques and Train the Trainer -Federal Mediation and Conciliation Service Washington DC, SUA si UCMR

Federal Mediation and Conciliation Service Washington DC, SUA si UCMR decembrie 2011

Publications

Medierea Tehnica si Arta

FMMM Romania octombrie 2010

Autori: Madalina Calcan, FMMM Romania Training School Fondata de FMMM Romania in octombrie 20120, „Medierea Tehnica si Arta” este singura revista profesionala in mediere din Europa. Tiparita lunar atat in romana, cat si in engleza, revista se adreseaza se adreseaza mediatorilor si persoanelor implicate in actul de justitie, dar si cititorilor care doresc sa se informeze in domeniul medierii. In prezent, revista se distribuie distribuie gratuit in peste 100 de locatii in Romania (organizatii profesionale ale mediatorilor, instante de judecata, primarii, universitati, Biblioteca Centrala Universitara, Institutul National de Magistratura, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei s.a.m.d.), precum si catre organizatii internationale de ADR din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Franta si S.U.A. Editia din aprilie 2012 a fost numarul 20.

Education

Colegiul Franco-Roman de Studii Europene Universitatea Pantheon Sorbona Paris IV

Maitrise/Master, Drept european, 1998 -2002

Universitatea din Bucuresti

Licenta, Facultatea de Drept, 1998 -2002

Colegiul National „B.P. Hasdeu” Buzau

Informatica, 1993 -1997

Madalina Calcan

Mediator, trainer, editor al revistei profesionale „Medierea Tehnica si Arta”

E-mail: madalina.calcan@yahoo.com

linkedin
Contact Madalina on LinkedIn