mugurMugur Bogdan Mitroi este in prezent presedinte al Uniunii Centrelor de Mediere din Romania si membru la al doilea mandat consecutiv in Consiliul de Mediere din Romania.

Avocat si mediator, a inceput activitatea de formator in cadrul I.N.P.P.A. si I.N.A. in domeniul pregatirii profesionale specializate. In cadrul proiectului de implementare si dezvoltare a profesiei de mediator initiat de Secretariatul de Stat al S.U.A. prin Ambasada S.U.A. in colaborare cu Ministerul Justitiei si Baroul Dolj, in perioada 2003 – 2007, a participat la formarea a peste 400 de mediatori alaturi de 15 formatori americani (printre care Fred S. Souk, Kathleen Patterson, Eileen B. Hoffman, Susan Green, David Michael, Linda I. Lazarus etc).

Membru fondator al Centrului de Mediere Craiova, in perioada 2007-2010 a acumulat o experienta de formare a peste 600 de cursanti in cadrul programelor de formare profesionala in domeniul resurselor umane.

Este formator de formatori, examinator si expert evaluator de programe de formare in domeniul medierii din anul 2005.

In 2010 a fondat Scoala de Formare FMMM, cu un vast portofoliu de training in domeniul metodelor de solutionare bazate pe nevoi/interese si in managementul conflictelor, precum si in design-ul solutiilor pentru diversitatea culturala, conflictele generationale, comunicare, bune practici si relatii la locul de munca. Scoala a dezvoltat de asemenea relatii de colaborare si parteneriat cu organizatii din tara si strainatate din domeniul A.D.R. (Alternative/Appropriate Dispute Resolution). O relatie deosebita a construit cu Fundatia The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation din Londra, Marea Britanie si cu Federal Mediation and Conciliation Service din Washington DC, S.U.A., cu participarea carora deruleaza cursuri de tehnici avansate de mediere in vederea certificarii internationale a cursantilor.

Activ in domeniul organizatiilor profesionale din anul 2004, Mugur Bogdan Mitroi a detinut functii de director de program si de vanzari in cadrul Centrului de Mediere Craiova, director de dezvoltare in cadrul Centrului de Mediere Buzau, director PR in cadrul Centrului Mediatorilor Profesionisti Bucuresti. In 2005 s-a numarat printre fondatorii Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, singura federatie nationala specializata in A.D.R.; in 2011 a devenit presedinte al Uniunii, in aceasta calitate obtinand recunoasterea internationala a organizatiei in Europa si S.U.A., precum si incheierea unui protocol de parteneriat cu Institutul Diplomatic Roman.

In octombrie 2010, Mugur Bogdan Mitroi a fondat prima revista de specialitate bilingva romano-engleza din A.D.R. din Europa, ”Medierea Tehnica si Arta” (www.mediereatehnicasiasta.ro), revista care se adreseaza mediatorilor si persoanelor implicate in actul de justitie, dar si cititorilor care doresc sa se informeze in domeniul medierii. In aceeasi perioada, FMMM a fondat portalul web www.portalmediere.ro, care ofera informatii in domeniul ADR si www.medieretv.ro, televiziune on-line dedicata practicii in mediere, emisiunilor cu si despre mediatori, medierilor demonstrative.

A initiat si dezvoltat singura campanie nationala de promovare a metodelor A.D.R. din Romania prin proiectul “Caravana Medierii- Medierea Aproape de Tine!”, constand intr-o o serie de evenimente lunare mediatice de infomare a publicului larg, care a debutat in iunie 2011, cu o durata de 24 de luni.

Este autorul a numeroase articole si a doua manuale de metode A.D.R., “Ghidul Mediatorului Profesionist, ghid de bune practici pentru mediatori, metode si stiluri de mediere, procedura medierii” (Craiova, 2010) si “Mediere si Conflict – Analiza Conflictului, Suma de Dispute” (Bucuresti, 2010), aparitie editoriala care trateaza conflictul, analizeaza dinamica si metodele de adminstrare a acestuia din perspectiva mediatorului profesionist.

Mugur Mitroi’s Biography >