Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Arhiva Stiri

Echipa S.T.A.R.S. va arăta elevilor cum să medieze conflictele școlare

București, 3 aprilie 2014 – În perioada 8-11 aprilie 2014, în cadrul „Săptămânii Altfel”, o echipă formată din mediatori S.T.A.R.S. România va prezenta noțiuni de mediere elevilor de la trei școli bucureștene. Cu această ocazie, copii de la clasele a II-a, a IV-a și a VIII-a vor avea ocazia să afle de existența acestei căi amiabile de rezolvare a conflictelor, dar și să se implice în prevenirea și combaterea violenței școlare.

Violența verbală și fizică dintre elevi face dificilă integrarea acestora și poate deveni o barieră în formarea lor sustenabilă ca adulți. Mediatorii S.T.A.R.S. își propun să îi ajute pe copii să descopere latura constructivă a situațiilor conflictuale și să le dezvolte abilitățile pentru găsirea soluțiilor pașnice. Crearea unor modele adecvate de comportament pozitiv și tolerant, chiar și dincolo de limita școlii, va contribui la prevenirea apariției și escaladării unor conflicte mai grave, dar și la facilitarea integrării în comunitate a elevilor”, declară reprezentantul echipei de mediatori alcatuită din Georgeta Jeles, Florica Chivu, Loredana Pâcleșan, Alexandra Stănica, Ilzy Zanca, Mădălina Calcan, Mugur Mitroi și Aura Bayhan.

S.T.A.R.S. – Social Training and Antreprenorial Research Society, asociație afiliată Uniunii Centrelor de Mediere din România, a fost înființată cu scopul de a promova pacea socială prin încurajarea metodelor alternative de soluționare a disputelor, dar și prin promovarea inițiativei antreprenoriale, ca o metodă de evoluție individuală și socială. S.T.A.R.S. este o organizație puternică prin experiența relevantă și dedicarea membrilor săi, mediatori de profil înalt, profesioniști în domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanți ai societății civile.

Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) este federația națională înființată în 2005, reunind asociații profesionale ale mediatorilor din toată țara. 

Mădălina Calcan
Departament PR S.T.A.R.S.
Tel./fax: +40213201535
Mobil: 0722239261
office@starseu.eu
www.starseu.eu