Uniunea Centrelor de Mediere din România
www.ucmro.ro
Vineri, 20 Martie 2015

 

Echipa U.C.M.R. din conducerea Consiliului de Mediere din Romania multumeste mediatorilor

 

 
București, 20 Martie 2015 –  Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) anunta ca a obtinut trei locuri la alegerile pentru viitorul Consiliu de Mediere din Romania, care va avea in componenta urmatorii membri ai U.C.M.R.: Anca Iacob; Gabriela Ichim; Mugur Bogdan Mitroi.

Dl. Mugur Bogdan Mitroi a fost ales in functia de presedinte al Consiliului de Mediere, in timp ce dna Anca Iacob si dna Gabriela Ichim au fost alese membri in Comisia Permanenta.

U.C.M.R. intelege sa multumeasca tuturor mediatorilor pentru deschiderea dovedita, implicarea si participarea la procedura de alegeri.

Echipa propusa de U.C.M.R. la conducerea Consiliului de Mediere din Romania pentru urmatorii patru ani asigura corpul mediatorilor din Romania ca intelege sa-si duca la indeplinire proiectele propuse si sa organizeze profesia in vederea revigorarii acesteia, dupa modelul tuturor profesiilor liberale functionale. Obiectivele echipei U.C.M.R. pentru viitorul Consiliu de Mediere din Romania sunt clare si reunesc toate masurile necesare pentru reformarea profesiei:

  • O noua lege a medierii care sa prevada: obligativitatea incercarii de mediere; acordul de mediere – valoare executorie; calitatea formarii mediatorilor prin examen unic de intrare in profesie; stagiu/mentorat; examen unic de definitivat.
  • Organizarea profesiei la nivelul fiecarui judet (corpul profesional judetean) si national (corpul profesional al mediatorilor din Romania).
  • Promovarea nationala a medierii ca profesie non-juridica, independenta

Garantam profesionistilor din mediere o conduita morala si profesionala desavarsita si solicitam solidaritate profesionala pentru schimbarile ce vor veni.

Mandatul asumat de noi, echipa U.C.M.R., obliga fiecare membru al echipei din Consiliul de Mediere sa reaseze profesia pe fagasul unei viziuni coerente de organizare si sa ridice calitatea morala si profesionala a mediatorilor in standardele prevazute de codul de etica si deontologie profesionala.

Echipa U.C.M.R. solicita mediatorilor pentru perioada urmatoare intelepciunea necesara organizarii corpului profesional judetean si corpului profesional national al mediatorilor, pentru cresterea notorietatii profesiei si recunoasterea acesteia ca o activitate onorabila si utila social.

Echipa U.C.M.R. intelege sa invite mediatorii care doresc sa se implice in organizarea profesiei sa isi manifeste disponibilitatea in vederea structurarii eficiente a profesiei.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata în 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

 

Persoana de contact:

Madalina Calcan
Departament PR U.C.M.R.

Mobil: +40722239261
Tel./fax: +40213201535
office@ucmro.ro
www.ucmro.ro