Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


 

 Lansare de carte

„Să înțelegem medierea.

Medierea, unealtă pentru societatea civilă”

– Culegere de spețe în mediere comentate –

Miercuri 25 februarie 2015

Bucuresti

 

Miercuri 25 februarie 2015 va avea loc lansarea în București a culegerii de spețe în mediere comentate „Să înțelegem medierea”.

La eveniment vor participa co-autorii: Mugur Mitroi, Anca Iacob, Elena Liliana Aldea, Lidia Frunză, Lucian Enache, Ștefan Nicolae Ștef, Cristina Chivulescu, Valentina Popescu, Gabriela Ichim, Marina-Ioana Alexandru, Rodica Cociu-Anghel, Petre Ene, Victoria Graur, Aurora Cîrlig, Ana Maria Tuluc, Mădălina Calcan, Ramona Kreuziger, Ana Ruxandra Stanciu, mediatori profesioniști din cadrul Uniunii Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.).

Noul volum de specialitate își propune să aducă în atenția profesioniștilor români experiența și bagajul informațional al unor mediatori cu ani de practică în domeniul medierii.

Conflictele fac parte din viața curentă a omenirii. Cele mai multe conflicte vizează aspecte general umane care nu îmbracă o formă juridică sau pentru care forma juridică este doar o modalitate extremă de manifestare. Astfel, marea majoritate a conflictelor nu ajunge să fie rezolvată pe calea justiției clasice. Totuși, ele există și, în continuare, trebuie gestionate și soluționate.

Medierea este calea care oferă acest răspuns unei probleme curente a societății: severa lipsă de comunicare. Stabilind procedura medierii ca limbaj comun în soluționarea conflictelor, încercăm în realitate să identificăm un cod de decriptare universal care facilitează comunicarea în și între toate elementele societății, devenind o unealtă care șlefuiește rugozitățile sociale generate de lipsa sistemelor de gestionare eficientă.

Lucrarea este întemeiată pe experiența co-autorilor care împărtășesc cititorilor spețe concrete din propria practică de ani de zile ca mediatori, dovedind că sunt buni cunoscători ai activității de zi cu zi din birourile de mediator. Exemple de spețe mediate din toate domeniile vieții curente, tehnici de mediere aplicate în situații neconventionale, comentarii lămuritoare asupra particularităților cazurilor, toate alcătuiesc un volum necesar mediatorilor profesioniști români.

Pentru publicul larg, cartea descrie cazuri concrete care au fost soluționate prin procedura de mediere, un orizont de “intersecție” pe care lumea începe să îl descopere, ajutându-l să devină expert în selectarea informațiilor utile.

 

Detalii la:

Mădălina Calcan

office@ucmro.ro

www.ucmro.ro