Uniunea Centrelor de Mediere din Romania
www.ucmro.ro
Luni, 05 Septembrie 2016

STAGIUL-MARATON GRATUIT PENTRU MEDIATORI
„MENTOR MEDIARE” 2016 LA FINALUL CELEI DE-A IV-A EDITII CONSECUTIVE

Citeste aici feedback-urile participantilor la Mentor Mediare 2016

Bucuresti, 5 Septembrie 2016 – Sub sloganul „Experientia docet – Experienta este cel mai bun profesor”, intre 24-28 august 2016 s-a desfasurat la Predeal a patra editie a „MENTOR MEDIARE” – stagiu-maraton de formare profesionala continua gratuita adresat mediatorilor autorizati din Romania.

Organizat de Asociatia Mediatorilor S.T.A.R.S. si Școala de Formare F.M.M.M. Romania, in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania, „MENTOR MEDIARE” a fost conceput ca un eveniment de mentorat in cadrul caruia mediatorii cu experienta au impartasit colegilor din practica lor. Aflat la a 4-a editie anuala consecutiva, „Mentor Mediare” 2016 a continua traditia ce a caracterizat toate editiile anterioare, axandu-se exclusiv pe aspectele practice si concrete ce vizeaza direct birourile de mediator, oferind un continut unic prin calitatea si cantitatea informatiilor. Asa cum ne-am obisnuit, am imbinat utilul cu placutul pentru a construi o retea de profesionalism si colegialitate, intr-un nou eveniment de continut, nu de forma, continuand proiectele profesionale si profesioniste ale U.C.M.R., care au adus in mod constant, in ultimii ani, inovatie si substanta in domeniul medierii. Mediatorii participanti au obtinut 20 de puncte de formare profesionala continua, in mod gratuit (fara taxa de curs).

Pe parcursul primelor doua zile ale evenimentului, au fost organizate in paralel 11 cursuri de perfectionare care au acoperit o arie variata de tematici de actualitate in practica medierii, raspunzand intrebarilor concrete ale celor cca 110 de mediatori inscrisi. Cursurile au fost sustinute fara a fi percepute taxe de curs si in mod voluntar de formatori din cadrul Școlii de Formare F.M.M.M. Romania, care au inteles necesitatea stabilirii unui nivel inalt de pregatire al mediatorilor autorizati in vederea implementarii unor bune practici la un standard profesionist: Marina Ioana Alexandru, Gabriela Ichim, Anca Iacob, Lidia Frunza, Valentina Popescu, Ana-Maria Tuluc, Elena Liliana Aldea, Rodica Cociu-Anghel, Mugur Mitroi, Stefan Nicolae Stef, Valentin Dragos Biro.

Partea a doua a evenimentului a avut loc in cadrul Dezbaterii „Dezvoltarea abilitatilor de comunicare in public ale mediatorilor” – o sesiune de workshop-uri interactive cu tematici focusate pe dezvoltare personala, moderate de mediatorii-facilitatori Victoria Graur, Violeta-Maria Pop, Maria Necula.

Cum umorul, dezinvoltura, abilitatile de comunicare in public si echilibrul sunt primele calitati ale mediatorilor, ne-am propuns ca, intr-un cadru informal, sa ne cunoastem ca profesionisti stransi din toata tara, dar si ca oameni, sa ne descoperim calitatile si sa ne imbunatatim abilitatile.

Pe parcursul evenimentului, organizatorii au oferit participantilor concursuri, tombole, surprize, premii, muzica, dans, petrecere costumata, foc de tabara si socializare colegiala care au sprijinit atmosfera evenimentului, ca in fiecare dintre editiile anterioare. Au fost premiati participantii cu cele mai originale costume, participantul care a strabatut cea mai lunga distanta pentru a participa la eveniment; primul participant inscris la eveniment; au fost acordate 10 premii in cadrul tombolei, dar si alte premii-surpriza – precum premiul pentru ideea banner-ului editiei 2017 a evenimentului.

Fondata in 2012, Asociatia Mediatorilor S.T.A.R.S. – asociatie afiliata U.C.M.R., a fost infiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin incurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metoda de evolutie individuala si sociala.

Fondata in 2010, Școala de Formare F.M.M.M. Romania este certificata de organizatii de referinta din domeniul ADR: Federal Mediation and Conciliation Service, Washington DC, S.U.A. si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation Londra, Marea Britanie.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005 care reuneste asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

Persoana de contact:
Madalina Mitroi
Departament PR U.C.M.R.
office@starseu.eu
www.ucmro.ro