Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Off alternate text


Asociația Mediatorilor S.T.A.R.S. și Școala de Formare F.M.M.M. ROMÂNIA,
în parteneriat cu UNIUNEA CENTRELOR DE MEDIERE DIN ROMÂNIA organizează

MENTOR MEDIARE”- EDIȚIA A IV-A, 2016
„Experientia docet – Experiența este cel mai bun profesor”

– Stagiu-maraton de formare profesionala continua pentru mediatori (20 puncte) –

24.08.2016 – 28.08.2016
Hotel Rozmarin, Predeal

Descarcă aici formularul de înscriere

Dragi colegi,

Multumim pentru interesul manifestat fata de eveniment si, gratie cererilor de inscriere care continua, organizatorii au decis prelungirea termenului de inscriere pana pe 10 august 2016 !

Va asteptam sa completati grupul mediatorilor care doresc sa imbine utilul cu placutul, pentru a construi o retea de profesionalism si colegialitate.

Ca in fiecare din editiile anterioare, munca va fi munca, iar distractia – din partea organizatorilor!

 

„Mentor Mediare” se adreseaza mediatorilor care vad in profesie o vocatie. In cadrul evenimentului, mediatori cu vasta activitate vor împărtăși colegilor participanti din experienta lor proprie, propunându-și un schimb concret de idei si bune practici utile cu adevarat mediatorilor profesionisti.
Aflat la a 4-a editie anuala consecutiva, „Mentor Mediare” 2016 continua tradiția ce a caracterizat toate edițiile anterioare, axandu-se exclusiv pe aspectele practice si concrete ce vizeaza direct birourile de mediator, oferind un continut unic prin calitatea si cantitatea informatiilor. Asa cum ne-am obisnuit, vom imbina utilul cu placutul pentru a construi o retea de profesionalism si colegialitate.
Un nou eveniment de continut, nu de forma, continuand proiectele profesionale si profesioniste ale U.C.M.R., care au adus in mod constant, in ultimii ani, inovatie si substanta in domeniul medierii.
Mediatorii participanți obțin 20 de puncte de formare profesională continuă, in mod gratuit (fara taxa de curs). Termen de înscriere: 10 august 2016.

 

PROGRAM:

  • Miercuri 24 august 2016 incepand cu ora 12:00: Sosirea si inregistrarea participantilor
  • Joi-vineri 25-26 august 2016: Derularea de cursuri de formare profesională continuă a mediatorilor înscriși la Mentor Mediare, cursuri oferite în mod gratuit de Școala de Formare F.M.M.M. România. Cursurile sunt acreditate de Consiliul de Mediere din România si asigură 16 puncte profesionale din cele 20 obligatorii anual.

Avand in vedere cererile participantilor de la cele 3 editii anterioare, evenimentul MENTOR MEDIARE 2016 propune în ediția a IV-a desfășurarea, în mod gratuit, a următoarelor cursuri:

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Tehnici de analiză a conflictului – Mugur Bogdan Mitroi (FMMM România)

Cursul urmareste adaptarea instrumentelor de lucru ale mediatorilor prin integrarea tehnicilor de mediere in scopul reducerii resurselor alocate pentru gestionarea conflictelor mediate si facilitarea focusarii pe obiectivele partilor.

Conflictul nu este nici bun, nici rau; daca este gestionat cum trebuie, este insa absolut vital. Noutatea adusa in curs este formarea capacitatilor/aptitudinilor de a interpreta corect si sistemic informatiile despre conflictul mediat, de a recunoaste stadiile ciclului de viata a unui conflict si oportunitatea interventiei prin tehnici specifice punctuale de mediere. Participantul la acest curs isi formeaza un unui stil propriu de management al conflictelor prin tehnici de mediere, fiind capabil sa decida, in functie de gradul de intensitate a conflictului, care este modalitatea de interventie cea mai potrivita; sa inteleaga modul in care un anumit gen de abordare afecteaza satisfacerea intereselor partilor.

Toate cursurile sunt organizate sub forma de activitati teoretico-practice interactive, instruirea in plan teoretic prin predare fiind corelata cu punerea in practica imediata a informatiilor acumulate.

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Structura comunicării, tipuri și tehnici de comunicare – Valentin Dragoș Biro (FMMM România)

Un curs de esenta pentru mediatori, la capatul caruia participantii vor putea sa identifice structura complexa a actului de comunicare si, in principal, sa integreze tipurile de comunicare la specificul propriei activitati. Stim cu totii ca 10% din conflicte sunt provocate de divergentele de opinie; 90% din conflicte apar din cauza tonului gresit. Va invitam sa aplicati diferite strategii şi metode de comunicare in contexte variate, sa selectati si sa utilizati cai si mijloace de comunicare adecvate in vederea eficientizarii comunicării intra si inter-parti.

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Particularităţile medierii în domeniul penal – Gabriela Ichim (FMMM România)

Dacă ai rețineri să gestionezi  un conflict penal,  află cum poți să îți depășești orice temeri, venind la acest curs. Vei putea putea astfel  înțelege mai bine cerințele, dar și exigențele acestui domeniu special.

Cursul se adresează atat mediatorilor cu studii juridice, cât şi celor fără cunoştinţe detaliate în domeniul dreptului penal. Cursul tratează conflictul penal din trei ipostaze, atât din perspectiva mediatorului, cât şi a părţilor, respectiv a victimei şi autorului faptei penale. Este extrem de bogat în informaţii şi împleteşte aspectele psihologice particulare ale acestui tip de conflict cu cele strict legale caracteristice dreptului penal. Complexitatea cazurilor din role-play-uri îi ajută pe cursanţi să îşi fixeze noţiunile teoretice, dar în acelaşi timp le atrage atenţia asupra particularităţilor medierii penale, a dificultăţilor ce pot aparea pe parcursul procedurii.

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Pregătirea mediatorului, de la teorie la practică – Marina-Ioana Alexandru (FMMM România)

Prin tematica pe care o abordeaza, cursul aduce in discutie, printre altele, probleme practice de interes general, pornind de la “Cum ma transform intr-un mediator. Autoevaluarea”, “Pregatirea psihologica si emotional-afectiva a mediatorului pentru gestionarea conflictului”, “Pregatirea mediatorilor pentru a co-media” si “Relatia dintre mediator si avocat in procedura de mediere”, pana la “Cunostinte generale de drept civil si procedura civila utile in mediere”, cum ar fi : “Despre familie: casatoria, rudenia, autoritatea parinteasca, obligatia de intretinere, partajul de bunuri comune dobandite in timpul casatoriei”, “Raspunderea civila”, “Procedura speciala a divortului”, “Forma cererilor adresate instantelor de judecata” si “Comentariu asupra reglementarilor codului de procedura civila cu privire la mediere”.
Va asteptam cu drag la o dezbatere interactiva pe seama temelor mai sus enuntate, unde placutul si utilul se imbina intr-un mod armonios pe parcursul a doua zile, pentru care se acorda 16 puncte de pregatire profesionala continua.
Asigurarea calitatii serviciului de mediere prin pregatirea profesionala continua este un obiectiv foarte important pe care trebuie sa-l indeplinim cu totii, atat pentru satisfacerea nevoilor de respect si recunoastere, cat si pentru credibilitatea profesiei si a profesionistilor care o exercita.

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Teorie și practică în medierea disputelor succesorale și a celor privind transferul dreptului de proprietate – Anca Iacob (FMMM România)

Cursul se adreseaza mediatorilor interesati sa-si imbunatateasca tehnicile si practicile profesionale in acest domeniu de actualitate. Prin participarea la curs se dobandesc abilitatile necesare interpretarii informatiilor utile in mediere si identificarii modalitatilor de gestionare a conflictului raportat la notiunile de drept succesoral si la transferul de proprietate.

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Atelier de dezvoltare personală pentru mediatori – Lidia Frunză (FMMM Romania)

Tu crezi ca mediatorii profesionisti au nevoie de dezvoltare personala? Stii care este cel mai complex si eficient instrument  de dezvoltare personala? Programarea neuro lingvistica (NLP), iti poate schimba semnificativ viața personală, de cuplu și cea profesională. Fiecare dintre noi dispune de un set unic de talente și abilități native, dar numai o parte dintre acestea sunt accesate și dezvoltate.
Va invitam sa experimentam impreuna, timp de 3 zile, o pregatire profesionala inedita! Descopera potentialul din tine! Afla tainele respiratiei si meditatiei, elimina blocajele, comunica eficient, descopera-ti valoarea personala!
Ce crezi, meriti sa devii cea mai buna varianta a ta? Fa-ti un cadou! Inscrie-te la curs!

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Taxe de timbru aplicabile în cazul acordurilor de mediere – Ștefan Nicolae Ștef, Madalina Mitroi (FMMM Romania)

Un curs in care vorbim despre bani, banii altor oameni! Banii „pierduti” pe taxele judiciare de timbru, piedici in calea rezolvarii problemelor concrete ale partilor; banii a caror lipsa mentine starea de tensiune si perpetuarea disputei, impiedicand partile sa se gandeasca la o solutie. Ati fost intrebati de potentiali dvs. clienti de ce sa plateasca in plus si onorariul dvs., al mediatorului, pe langa alte costuri? Aflati din curs cum, cunoscand prin exemple practice modalitatile exacte de calcul si aplicare a legii in materia taxelor de timbru aplicabile acordurilor de mediere, castigam banii partilor si, totodata, increderea lor in noi ca profesionisti.

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Modele de acorduri de mediere – Ana-Maria Tuluc (FMMM Romania)

Profesia de mediator inca ne da emotii. Practica, exercitiul, situatiile reale sunt cel mai bun profesor. Ne aflam de multe ori in fata unei situatii complicate in sedintele de mediere, ajungem la un punct de convergenta a intereselor partilor si vine momentul sa redactam un acord de mediere care trebuie sa multumeasca fie instant de judecata – pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti pe baza lui – fie notarul public – in situatia autentificarii lui.

Cursul de “Modele de acorduri de mediere” te va invata exact cum trebuie sa-ti documentezi acordul de mediere, care sunt anexele pe care se bazeaza acest acord, te va ajuta sa ai certitudinea intocmirii unui inscris ce nu va putea fi contestat.

Se spune ca invatam din greseli, eu va propun insa sa invatam la “Mentor Mediare – Experientia docet” pentru ca doar asa, prin invatare continua si dezvoltare personala putem fi cu adevarat profesionisti.

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Particularităţi ale medierii în conflictele de familie – Valentina Popescu (FMMM Romania)

Fiecare facem parte dintr-o familie si fiecare a fost la un moment dat implicat intr-un conflict; asadar, obiectul acestui curs ne poate fi foarte apropiat. Relatiile de familie sunt relatii sensibile, cu multa incarcatura emotionala. Conflictele izvorate de multe ori sunt conflicte mocnite ce erup uneori neasteptat.

Va invitam sa descoperim impreuna ce inseamna familia –un univers in care fiecare este unic prin diversitate. Va invitam sa punctam impreuna impedimentele pe care le-am putea intampina ca mediatori in intelegerea conflictului nascut in acest univers . Cu siguranta vom invata unii de la altii, experienta personala fiind cel mai bun profesor.

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Primii pasi in dezvoltarea biroului de mediere – Elena Liliana Aldea (FMMM Romania)

Ai terminat cursurile de mediator si nu știi ce sa faci mai departe? Te simți ca un student care abia iese de pe bancile facultății? Daca te regăsești, vino lângă noi sa afli! In acest curs vei învața care sunt pașii ce trebuie sa ii urmezi pentru a deveni un mediator de succes. Totul de la aranjarea biroului pana la atitudinea fata de client. Vino alături de noi si hai sa descoperim împreuna cum putem prospera pe acest plan, pentru ca toate celelalte sa meargă bine! Dar acest curs nu se adresează doar începătorilor. Este, de asemenea, foarte util pentru mediatorii ce profesează deja. Vor învața cum sa-si crească afacerea, cum sa isi atragă si mai multi clienți, chiar si intr-un asemenea domeniu. Participarea la curs iti va aduce cunoștințe legate de marketing, comunicare eficientă si tot ce este necesar in creșterea afacerii tale.

25-26.08.2016
Orele 09:00 – 18:00
Ce notiuni de drept trebuie sa cunoasca mediatorul? – Rodica Cociu-Anghel (FMMM Romania)

Una dintre cauzele de respingere de catre instantele de judecata a acordurilor de mediere este neindeplinirea conditiile de fond si de forma prevazute de lege.
Mediatorul faciliteaza comunicarea intre parti explorand nevoile si interesele partilor, insa daca acesta nu are si o imagine clara asupra conextului juridic, medierea poate ajunge intr-un impas sau mai rau, acordul de mediere rezultat poate fi incheiat necorespunzator sau chiar cu nerespectarea legii.
Te asteptam deci, la evenimentul profesional MENTOR MEDIARE IV sa exploram impreuna spatiul juridic si sa aflam raspunsul la intrebari precum:

  • Pot parintii sa negocieze in cadrul medierii orice clauza cu privire la minori?
  • Pot renunta la plata pensiei de intretinere?
  • Poate sotul supravietuitor sa invoce vreun drept la mostenirea sotului?
  • Acordul de mediere poate imbraca orice forma?
  • Posesia si proprietatea sunt acelasi lucru?

Repartizarea participanților la cursurile de mai sus se va realiza după data înscrierii individuale, pe baza formularului de înscriere și evaluare și a selecției efectuate de comisia formatorilor FMMM România.

  • Sâmbătă 27 august 2016, orele 09:00-18:00:
    Sesiune de workshop-uri interactive (pentru care se vor acorda 4 puncte profesionale).
    Teme:
    • “Gandirea creativa in mediere (Victoria Graur, Violeta Maria Pop)
      Cât este de necesară folosirea creativităţii de mediator? În ce mod îşi foloseşte mediatorul potenţialul creator? Putem să ne exploatăm creativitatea pentru a determina participanţii la mediere să devină mai creativi în găsirea soluţiilor? Cum ne stimulăm creativitatea?Scopul  workshop-lui este ca fiecare participant să-şi  descopere metode proprii utile pentru a-şi dezvolta creativitatea.Facilitatori: Victoria Graur/Violeta Pop
      Victoria Graur, mediator, coach, trainer şi consilier de dezoltare personală
      Violeta Pop, mediator şi consilier de dezvoltare personală
    • “Mediatorul si spatiul de lucru” (Maria Necula) / “Exercitiu de comunicare in public”.
      ,,Spatiul de lucru al mediatorului” ai zice ca este destul de simplu, nu? Acum gandeste-te putin… Cate lucruri sau situatii ai intalnit in viata ta ce, la prima vedere, pareau simple? Si cat de uimit ai fost sa descoperi in spatele acelei situatii un infinit de alte lucruri, devenind astfel, din micul bob de orez, un intreg univers?
      Tema este una utila pentru dobandirea sau antrenarea unor tehnici si abilitati deosebit de folositoare in crearea unui spatiu de lucru ce confera armonie si echilibru in raport cu personalitatea ta, precum si cu principiile si scopul profesiei de mediator. Este de importanta maxima si in acelasi timp cuprinde in propria sfera un cumul de discipline, intrucat antreneaza numeroase abilitati si solicita cunostinte din mai multe domenii de expertiza, precum: design interior, proiectare, tehnici de calcul matematic simple, elemente de psihologie privind  perceptia cromatica, dezvoltare personala, feng-shui, etc. Ne vedem la ,,Mentor mediare ”sa descoperim biroul ideal pentru tine!

Agenda completă și programul de desfășurare ale sesiunii de workshop-uri vor fi actualizate periodic ulterior.

  • Duminica 28 august 2016: Plecarea participantilor.

 

 

Costurile hoteliere și logistice:

  • Costuri hoteliere 24–28.08.2016 la Hotel Rozmarin 4* (Predeal) – oferta speciala pentru “Mentor Mediare 2016: 658 lei/persoană/sejur (loc în cameră dublă) sau 818 lei/persoană/sejur (pachet cameră single).

Pachetul include: cazare 4 nopți cu mic dejun inclus; prânz și cină in zilele de joi-vineri 25-26.08; prânz și cină festivă in ziua de sâmbătă 27.08; coffee-break-uri in zilele de joi-sâmbătă 25-27.08; parcare supravegheata gratuit. Cina de miercuri 24 august 2016 nu este inclusa in pachet, intrucat orele de sosire ale participantilor sunt diferite.
NOTA: Programul de cursuri începe joi dimineață 25.08.2016 la ora 09:00. Exista posibilitatea unor menu-uri vegetariene. Copiii pana in 7 ani au cazare gratuita. Hotelul percepe un avans in suma de 200 de lei pentru rezervarea ferma.
Rezervarea camerelor se face direct și individual de către fiecare participant la hotel pe adresa e-mail rezervari@hotelrozmarin.ro, mentionand “pentru evenimentul Mentor Mediare”; persoane de contact hotel: Emilia Dobrica (tel. 0745116265), Delia Fratu (tel.: 0268455670, 0268456422). Plata costurilor pachetului de servicii hoteliere se face direct în contul hotelului, personal de către fiecare participant, cu mențiunea “pentru evenimentul Mentor Mediare”.

  • Costuri logistice: 200 lei/persoană.

Acestea includ: materialele de cursuri; mapele și materialele de conferinţă; ecusoanele; certificatele de participare; taxe autorizare eveniment. Suma de 200 lei se achită cu ocazia înscrierii participanților în contul RO63 BRDE 441SV 9181 2764 410 al <Asociației Mediatorilor “STARS” Social Training and Antreprenorial Research Society>, deschis la BRD Calea Călărașilor.

Procedura de înscriere la eveniment:

Formularul de înscriere se completează și se transmite la adresa de e-mail: mentormediare2016@gmail.com, însoțit de dovada plăților costurilor (avansului) cu serviciile hoteliere și a costurilor logistice (nu se vor lua în considerare formularele de înscriere transmise fără confirmarea plății costurilor menționate).

ATENȚIE !!! Locurile fiind limitate, confirmarea înscrierii se face numai după transmiterea dovezii plății sumelor menționate mai sus, la adresa de e-mail mentormediare2016@gmail.com

TERMEN LIMITĂ DE ÎNSCRIERE: 10 AUGUST 2016
Web-site: www.starseu.eu
E-mail: mentormediare2016@gmail.com
Persoane de contact: 0745767060 – Rodica Cociu-Anghel
0720270185 – Florica Chivu
0722239261 – Madalina Mitroi