S.T.A.R.S. – Social Training and Antreprenorial Research Society
www.starseu.eu

S.T.A.R.S. anunta extinderea in Zalau a proiectului „Cum sa fii si tu un bun mediator”

 

Bucuresti, 10 Decembrie 2014 – S.T.A.R.S. anunta extinderea derularii proiectului „Cum poti fi si tu un bun mediator” prin parteneriatul cu Asociatia Centrul de Mediere Salaj. Zalaul este al doilea oras in care, pe parcursul intregului an scolar in curs, se deruleaza proiectul mentionat, dezvoltat de asociatia S.T.A.R.S. Bucuresti incepand din aprilie 2014.

In cadrul acestui proiect, mediatorii bucuresteni si, de acum, si cei salajeni, si-au propus sa ii ajute pe copii, parinti si cadrele didactice sa descopere latura constructiva a situatiilor conflictuale si sa le dezvolte abilitatile pentru gasirea solutiilor pasnice. Pornind de la premisa ca disputele verbale si fizice din mediul scolar fac dificila integrarea copiilor si adolescentilor si pot deveni o bariera in formarea lor sustenabila ca adulti, mediatorii prezinta notiuni de mediere in institutiile de invatamant, in cadrul unor sesiuni de instruire, ateliere de lucru interactive, teste, concursuri etc.

Astfel, persoanele implicate in mediul scolar vor afla detalii despre modul in care tehnicile de mediere pot contribui la crearea unor modele adecvate de comportament pozitiv si tolerant, chiar si dincolo de limita scolii. In acest fel, mediatorii isi propun sa contribuie la prevenirea aparitiei si escaladarii unor conflicte mai grave, dar si la facilitarea integrarii in comunitate a elevilor.

Responsabil proiect Salaj:
Mediator Stefan Stef
str. Tudor Vladimirescu, nr. 6,
tel. 0722513063, email: medierestef@yahoo.rostefan478@yahoo.com
Asociatia „Centrul de Mediere” Salaj
Zalau, Str. Fabricii, nr. 10, Salaj, email: centruldemedieresalaj@yahoo.ro, tel. 0722513063

 

Despre S.T.A.R.S.

S.T.A.R.S. Social Training and Antreprenorial Research Society, afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, a fost infiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin încurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metoda de evolutie individuala si sociala. S.T.A.R.S. este o organizatie puternica prin experienta relevanta si dedicarea membrilor sai, mediatori de profil inalt, profesionisti în domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanti ai societatii civile.

Asociatia „Centrul de Mediere” Salaj, afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, este organizatia profesionala care isi propune sa ajute salajenii sa isi rezolve conflictele in afara salii de judecata, reducand costurile de bani, timp si stres, intr-un cadru confidential si profesionist. In acest scop, asociatia dezvolta un proiect de promovare in randul publicului a notiunii de mediere, astfel incat sa fie asigurata o perceptie corecta a acestei metode alternative de solutionare a disputelor.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005, reunind asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

 

Parteneri:

Asociatia S.T.A.R.S. Bucuresti
Asociatia Centrul de Mediere Zalau
Inspectoratul Scolar al mun. Bucuresti
Biblioteca Judeteana „I.S.Badescu” Salaj
Colegiul National „Silvania” Zalau
Liceul Teoretic „Gh. Sincai” Zalau
Consiliul Local al Tinerilor Zalau
Clubul „Liderii Mileniului Trei” Zalau

Madalina Calcan
Departament PR S.T.A.R.S.
Tel./fax: +40213201535
Mobil: 0722239261
office@starseu.eu

www.starseu.eu