Bucuresti, 29 Septembrie 2014 – S.T.A.R.S. anunta semnarea acordului de parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti in vederea derularii derularii proiectului „Cum poti fi si tu un bun mediator” pe tot parcursul anului scolar urmator.

Proiectul, dezvoltat de asociatia S.T.A.R.S. incepand din 2014, isi propune sa ii ajute pe copii, parinti si cadrele didactice sa descopere latura constructiva a situatiilor conflictuale si sa le dezvolte abilitatile pentru gasirea solutiilor pasnice. Pornind de la premisa ca disputele verbale si fizice din mediul scolar fac dificila integrarea copiilor si adolescentilor si pot deveni o bariera in formarea lor sustenabila ca adulti, o echipa de mediatori S.T.A.R.S. va prezenta notiuni de mediere in scolile si liceele bucurestene, in cadrul unor sesiuni de instruire, ateliere de lucru interactive, teste, concursuri etc.

Astfel, persoanele implicate in mediul scolar vor afla detalii despre modul in care tehnicile de mediere pot contribui la crearea unor modele adecvate de comportament pozitiv si tolerant, chiar si dincolo de limita scolii. In acest fel, mediatorii S.T.A.R.S. isi propun sa contribuie la prevenirea aparitiei si escaladarii unor conflicte mai grave, dar si la facilitarea integrarii in comunitate a elevilor.

Multumim conducerii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, instituțiilor de învățământ și acelor cadre didactice care au înțeles importanța școlii ca prim spațiu de mediere, de trecere între familie și societate; ne-am bucurat de deosebita deschidere și întreaga lor susținere, astfel încât proiectul se va derula pe tot parcursul anului școlar 2014-2015”, declară dna Georgeta Jeles, reprezentanta a echipei de proiect.

Despre S.T.A.R.S.

S.T.A.R.S. Social Training and Antreprenorial Research Society, afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, a fost infiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin încurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metoda de evolutie individuala si sociala. S.T.A.R.S. este o organizatie puternica prin experienta relevanta si dedicarea membrilor sai, mediatori de profil inalt, profesionisti în domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanti ai societatii civile.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005, reunind asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

Madalina Calcan

Departament PR S.T.A.R.S.

Tel./fax: +40213201535

Mobil: 0722239261

office@starseu.eu

www.starseu.eu