16/05/2013 – STARS prezenta la Seminarul „Despre mediere si arbitraj – necesitate, procedura, costuri, eficienta” 16 mai 2013

In data de 16 Mai 2013, la Hotel Capital Plaza, s-a desfasurat seminarul „Despre mediere si arbitraj – necesitate, procedura, costuri, eficienta” organizat de www.trainyourbrain.ro.

 Asociatia S.T.A.R.S. – Social Training and Antreprenorial Research Society a fost prezenta la acest eveniment prin doamna Marina-Ioana Alexandru – avocat, mediator si formator, prezentand participantilor rolul avocatului in mediere si informarea obligatorie in mediere.

 Organizat in contextul implementarii Noilor Coduri in sistemul juridic romanesc, evenimentul si-a propus sa aduca in dezbaterea participantilor – oameni de afaceri, profesionisti din domeniul legal – necesitatea medierii si arbitrajului ca metode alternative de solutionare a disputelor si avantajele acestora fata de instanta de judecata.

 Seminarul a incercat sa contureze un raspuns la intrebarea daca medierea reprezinta o cerinta de modernizare a sistemului juridic care vine in intampinarea necesitatilor practice sau o obligatie suplimentara impovaratoare. Participantii au putut concluziona ca medierea si arbitrajul reprezinta un plus pentru mediul de afaceri care are nevoie de un mecanism modern si rapid de interventie, care sa ii protejeze imaginea si interesele.

 STARS – asociatie afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania – a fost infiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin incurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metodă de evolutie individuala si sociala. Organizatie puternica prin experienta relevanta si dedicarea membrilor sai, mediatori de profil inalt, profesionisti in domeniul juridic, antreprenori, arhitecti sociali, profesori, reprezentanti ai societatii civile, STARS isi propune sa ofere consultanta si training pentru diferite grupuri (organizate sau nu) de cetateni, antreprenori si alte componente sociale sau pentru societatea civila, care au nevoie de experienta unei echipe diverse de profesionisti.

 

Birou de presa S.T.A.R.S.

www.starseu.eu